Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Αποκλείεται!


Για την Coerdia που έχει προβλήματα με συναδέλφους.

8 σχόλια:

Μαρίτσα είπε...

Σκέψου τότε πόσους μακάκες θα γεμίσουμε αν ισχύσει το ακόλουθο...

Εφαρμοσμένη Μερφολογία
ο Νόμος του Hoffer:
"Όταν οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που τους αρέσει, συνήθως μιμούνται ο ένας τον άλλον."

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Τροβατόρε!
Μαρίτσα, αυτό το νόμο εφαρμόζω κι εγώ, μπερδεύομαι σε διάφορες υποθέσεις κι όταν θυμώνει κάποιος θυμώνω κι εγώ αντί να συγκεντρωθώ στο θέμα. Ενώ μάλλον θα έπρεπε να λέω στον εαυτό μου: "Εσύ να κοιτάς τη δουλειά σου!Ο κύριος Τζέημς ξέρει πολύ καλά πώς να κάνει τη δουλειά του!".Καλημέρα:)

theorema είπε...

Όπως είπε και ο Μαρξ, η ελευθερία μας ξεκινά εκεί που σταματά η ανάγκη μας για δουλειά.
Μικρούλα coerdia, αλλού πρέπει να αναζητάμε τις διόδους ελευθερίας και ευδαιμονίας, δηλαδή. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο, βέβαια, αλλά αν κάνει κανείς παρέα με τον Τροβατόρε ακόμα και τα απίθανα γίνονται πιθανά. Όλο και κάποια τρομερή ιδέα θα έχει, και συνήθως έχει δίκιο!

Μαρίτσα, φιλάκια, φιλάκια φιλάκια!

Il Trovatore είπε...

Μαρίτσα
Καλά μέσα στο μυαλό μας είσαι;
Χτές το βράδυ κουβεντιάζαμε ακριβώς αυτό το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Theorema,η πλάκα είναι ότι πάντα όταν σκεφτόμουν κάποια τυχαία δουλειά ή υποχρέωση έλεγα από μέσα μου ότι πρέπει να κάνουμε όπως οι άγγελοι οι οποίοι είναι κατά τον απόστολο Παύλο "λειτουργικὰ πνεύματα εἰς διακονίαν ἀποστελλόμενα διὰ τοὺς μέλλοντας κληρονομεῖν σωτηρίαν" και όλα θα πάνε καλά (και πήγαιναν δηλαδή). Και τελικά τα τελευταία χρόνια αντί να κάνω αυτό με πιάνουν τα δαιμονιακά μου! Δεν παίζω! Τεράστια απόσταση ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, παλιοχαρακτήρας. Ευτυχώς που έχω κι εσάς πάντως κι ευχαριστώ.

Μαρίτσα είπε...

Και για να κούμε τελείως...

"ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.
Το βασικό πρόβλημα της φιλοσοφίας κατά τη φάση της διαμόρφωσής της, όπως αυτό αναλύθηκε από τους Marx και Engels, συνίσταται στο ερώτημα τι είναι πρωταρχικό η Ύλη ή το Πνεύμα. Η απάντηση του μαρξισμού ως υλιστικής φιλοσοφίας, στο συγκεκριμένο ερώτημα, είναι ότι η αντικειμενική πραγματικότητα, η Ύλη, υπάρχει πριν και έξω από την συνείδηση, το Πνεύμα κάτι που σε γνωσιολογικό επίπεδο θέτει το ζήτημα της ταυτότητας της νόησης με το Είναι, δηλαδή..."

Μαρίτσα είπε...

"καούμε"

Il Trovatore είπε...

Μαρίτσα
Με μέτρο!